Φοιτητικός Σύλλογος

Ο Σύλλογος Φοιτητών του Τμήματος Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού «Ο ΟΜΗΡΟΣ» ιδρύθηκε το 2018 από τους πρώτους φοιτητές που εγγράφηκαν στο τμήμα. Είναι νόμιμος Σύλλογος με καταστατικό υπογεγραμμένο από Πρωτοδικείο.

Επικοινωνία με το Σύλλογο:

 • E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 • Παρουσία του Συλλόγου Φοιτητών του Τμήματος Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού στο Facebook : https://www.facebook.com/TODTUOA

Σκοπός του Συλλόγου είναι:

 • Η συμμετοχή, συσπείρωση και οργάνωση των φοιτητών για την μελέτη των προβλημάτων.
 • Ο συλλογικός προσδιορισμός και η αγωνιστική προώθηση της θέλησης των φοιτητών πάνω σε θέματα κοινωνικά, πολιτικά (ο Σύλλογος ως σύνολο δεν προσανατολίζεται κομματικά) και πολιτικά, και η ένταξη των αγώνων του στα πλαίσια του λαϊκού κινήματος για ανεξαρτησία, λαϊκή κυριαρχία και κοινωνική δικαιοσύνη.
 • Η βελτίωση των όρων ζωής και σπουδών των φοιτητών και ανύψωση του μορφωτικού και του πολιτιστικού επιπέδου τους.
 • Η κατάκτηση και περιφρούρηση των συνδικαλιστικών, ακαδημαϊκών και πολιτικών δικαιωμάτων και ελευθεριών των φοιτητών και της ελεύθερης διακίνησης ιδεών, δηλαδή η διαφύλαξη του ακαδημαϊκού ασύλου.
 • Η υπεράσπιση του δημοκρατικού φοιτητικού κινήματος από κάθε φασιστική ή νεοφασιστική επίθεση.
 • Η δημιουργία και η καλλιέργεια σχέσεων αλληλεγγύης, επικοινωνίας και συνεργασίας με σπουδαστικούς, μορφωτικούς, επιστημονικούς και πνευματικούς συλλόγους, εκπροσώπους παραγωγικών τάξεων, τοπικών φορέων και γενικά κάθε Σωματείο, οργάνωση, οργανισμό ελληνικό ή ξένο ή διεθνή που επιδιώκει τους ίδιους ή παρεμφερείς σκοπούς. Η υποστήριξη του αγώνα των εργαζομένων και ιδιαίτερα των επαγγελματιών, του κλάδου μας για την προώθηση των συμφερόντων τους, παράλληλα με την λήψη μέτρων για την πλήρη στήριξη του Τμήματος μας. Η σύσφιξη των σχέσεων του Τμήματος μας με τα υπόλοιπα Τμήματα και Σχολές του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Ο Σύλλογος επίσης υποστηρίζει την προώθηση και ανάπτυξη του τομέα της κοινωνικής ερευνάς.

Έργο του Συλλόγου

Ο ρόλος του Συλλόγου Φοιτητών είναι πολύ σημαντικός γιατί εκτός από την ανάδειξη των αιτημάτων των φοιτητών/τριών του Τμήματος, συμβάλλει στην επίλυση θεμάτων που προκύπτουν στο φοιτητικό περιβάλλον και στην ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ του Τμήματος και του φοιτητικού του πληθυσμού σε πολλά επίπεδα, αλλά και με την ευρύτερη τοπική κοινωνία.
Υπό το πρίσμα αυτό ο Σύλλογος Φοιτητών του Τμήματος Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού «Ο ΟΜΗΡΟΣ» έχει να επιδείξει ένα πολύπλευρο έργο που κατά κύριο λόγο στηρίζεται στην εθελοντική στήριξη των μελών του.
Η πρώτη δράση κοινωνικού χαρακτήρα που υλοποίησε ο Σύλλογος Φοιτητών ήταν η διοργάνωση εθελοντικής αιμοδοσίας που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τους υπόλοιπους φοιτητικούς συλλόγους της Πανεπιστημιακής Μονάδας Χίου, στις 27 Φεβρουαρίου 2019. Έπειτα, ο Σύλλογος συνέχισε το κοινωνικό έργο του με αρκετές ακόμα αιμοδοσίες αλλά και εθελοντικές δράσεις, όπως συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους στο Μάτι το 2018 και για τους πληγέντες από τον σεισμό στην Αλβανία το 2019.

Πέραν αυτών των δράσεων κοινωνικού χαρακτήρα, ο Σύλλογος έχει οργανώσει και πάρα πολλές επιστημονικές- εκπαιδευτικές ημερίδες με θέματα όπως:

 • "Τουρισμός εμπειρίας- Βιωματικός Τουρισμός στη Χίο" 16 Μαρτίου 2019
 • "Tour Operators, η αγορά σε κρίση " 23 Μαίου 2020
 • "REBRANDING, προορισμοί έτοιμοι για δυνατό restart " 7 Νοεμβρίου 2020
 • " Γαστρονομία στον Τουρισμό και F & B Management " 27 Μαρτίου 2021

Στις δράσεις του Συλλόγου εντάσσονται και οι ψυχαγωγικές εκδηλώσεις, όπως τα “PARTY” που διοργανώθηκαν στις 14 Ιουνίου 2019 και στις 8 Νοεμβρίου 2019.

Ενδεικτικές φωτογραφίες από δράσεις του Συλλόγου:

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019
Εθελοντική αιμοδοσία από τους Φοιτητικούς συλλόγους της Πανεπιστημιακής Μονάδας Χίου

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2019, η πρώτη Επιστημονική Ημερίδα με θέμα : "Τουρισμός εμπειρίας- Βιωματικός Τουρισμός στην Χίο"

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020, επιστημονική ημερίδα με θέμα " Η αλήθεια για τα πακέτα διακοπών All-inclusive στην Ελλάδα"

Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019, Ο Σύλλογος Φοιτητών Διοίκησης Επιχειρήσεων 'Δ. Γληνός' και ο Σύλλογος Φοιτητών Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού 'Ο Όμηρος' διοργάνωσαν το πρώτο party καλωσορίσματος πρωτοετών.

Search