Επίτιμοι Διδάκτορες

Aysha Mohammed Saeed Fadila AlHameli, τ. Μόνιμη Αντιπρόσωπος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στο Διεθνή Οργανισμό Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO - International Civil Aviation Organization)

Την Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019 αναγορεύθηκε Επίτιμη Διδάκτορας του Τμήματος Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού της Σχολής Επιστημών της Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου η κ. Aysha Mohammed Saeed Fadila AlHameli, αντιπρόσωπος εκείνη την περίοδο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στο Διεθνή Οργανισμό Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO - International Civil Aviation Organization). Η αναγόρευση αυτή ήταν μια πράξη αναγνώρισης από το Τμήμα του εξαιρετικού έργου της κ. AlHameli στο διεθνή αεροπορικό χώρο και στις επιπτώσεις που μπορεί αυτό να έχει στην οικονομική και τουριστική ανάπτυξη.

Η κυρία AlHameli έγινε η πρώτη γυναίκα πιλότος στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) σε ηλικία μόλις 16 ετών. Το 2009 διορίστηκε ως η πρώτη Αντιπρόσωπος των ΗΑΕ στον Διεθνή Οργανισμό Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO), τον εξειδικευμένο οργανισμό του ΟΗΕ σε θέματα αερομεταφορών, σε ηλικία μόλις 28 ετών αποτελώντας με αυτό τον τρόπο τη νεότερη Μόνιμη Αντιπρόσωπο στην ιστορία του Οργανισμού. Έκτοτε έχει διαδραματίσει καίριο ρόλο σε διάφορες θέσεις του Οργανισμού έχοντας υπάρξει μεταξύ άλλων ισχυρός υποστηρικτής του προγράμματος “Dreams Soar” για την υποστήριξη των παιδιών που επιθυμούν να προσανατολιστούν επαγγελματικά στο χώρο των αερομεταφορών. Επιπλέον, η κυρία Al Hameli έχει συμμετάσχει ενεργά σε πολλές πρωτοβουλίες ανάδειξης του ρόλου των γυναικών στον αεροπορικό κλάδο.

Search