Σπουδά-ΖΩ στη Χίο

Μια περιγραφή της φοιτητικής ζωής στη Χίο, μέσα από τα μάτια των ίδιων των φοιτητών/τριών του Τμήματος Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού. Επιμέλεια κειμένου: Μαρία Ραπτοπούλου και Νεφέλη Ευταξιοπούλου, μέλη του ΤΟΔιΤ Club. 

Σπουδά-ΖΩστη Χίο

Χίος, ένα νησί γεμάτο εκπλήξεις! Πολλοί λένε πως στη Χίο δύο φορές κλαις, μία όταν έρχεσαι και μία όταν φεύγεις, και πράγματι, όντας φοιτητές σε αυτό το νησί, μπορούμε να το επιβεβαιώσουμε.

Η Χίος είναι ένα νησί που σφύζει από ζωή, με πολλές φυσικές ομορφιές, παράγει πολιτισμό παρέχοντας ποιοτικές συνθήκες διαβίωσης αλλά και ασφάλεια. Πολλοί/ές από τους/τις φοιτητές/τριες, όταν είδαν ότι «πέρασαν» στη Χίο δεν γνώριζαν την τοποθεσία της ούτε στους χάρτες. Παρ’ όλα αυτά η προσβασιμότητα είναι, σχετικά εύκολη και το νησί μπορεί να προσεγγίζει κανείς είτε αεροπορικώς είτε ακτοπλοϊκώς. Η Χίος είναι ένας τόπος ο οποίος έχει «ζωή» όλο τον χρόνο, αποδεικνύοντας τις δυνατότητες διασκέδασης, κοινωνικοποίησης και ψυχαγωγίας που μπορεί ένας/μία φοιτητής/τρια να λάβει σπουδάζοντας στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Τόπος συνάντησης, για τους φοιτητές και τις φοιτήτριες, είναι η προκυμαία στο λιμάνι της Χίου μιας και αποτελεί την «καρδιά» εξέλιξης των γεγονότων της νυχτερινής ζωής.

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου είναι ένα ίδρυμα πολυβραβευμένο και με πολλές ευκαιρίες ανάπτυξης. Φημίζεται για τις διαπροσωπικές σχέσεις, που υπάρχουν με τους διδάσκοντες/σες, αλλά και για το οικογενειακό κλίμα που κυριαρχεί κατά τη διάρκεια των σπουδών. Ειδικά στο Τμήμα Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού, με γνώμονα το σύνθημα «People First» η φοιτητοκεντρική προσέγγιση είναι ιδιαίτερα αισθητή. Στην Πανεπιστημιακή Μονάδα της Χίου λειτουργούν πολλές εθελοντικές ομάδες αποτελούμενες από φοιτητές/τριες, στις οποίες μπορεί να συμμετάσχει ο/η κάθε φοιτητής/τρια και να αναπτύξει νέες δεξιότητες, χόμπυ και παρέες. Παράλληλα, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου διαθέτει Τμήμα Φοιτητικής Μέριμνας που βοηθάει σημαντικά πολλές ομάδες φοιτητών/τριών.

Το Τμήμα Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού είναι ένα νεοσύστατο τμήμα που εξειδικεύεται στις σπουδές στον τουρισμό. Το Πρόγραμμα Προπτυχιακών Σπουδών του τμήματος αποτελείται από 8 εξάμηνα και διαθέτει μεγάλη ποικιλία μαθημάτων, γεγονός που συμβάλλει στην ευρύτερη ανάπτυξη γνώσεων. Επιπλέον προσφέρει μεγάλο εύρος επαγγελματικών ευκαιριών, υψηλή απορροφητικότητα αλλά και επαγγελματική αποκατάσταση.Οι απόφοιτοι/τες του Τμήματος, επιβεβαιώνουν ότι όλα αυτά τα εξάμηνα προετοιμάστηκαν κατάλληλα, σε ακαδημαϊκό και προσωπικό επίπεδο, για να μπορούν να «ενσωματωθούν» στην αγορά εργασίας.

Μέσα από τις σελίδες και τους λογαριασμούς του ΤΟΔΙΤ στα διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δίνεται η δυνατότητα στο φοιτητικό δυναμικό να ενημερώνεται για επιστημονικές διοργανώσεις και πολιτιστικές δραστηριότητες.

Σας καλούμε να γνωρίσετε το Τμήμα μας από κοντά και να γίνετε μέλη της ακαδημαϊκής οικογένειας του Πανεπιστημίου Αιγαίου!

Search